ضرورت تقويت و ترويج فرهنگ اسلامي- ايراني در جامعه

معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار  بر ضرورت تقويت و ترويج فرهنگ اسلامي- ايراني و عمل به منويات مقام معظم رهبري در جامعه تاكيد كرد.  
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي، عليرضا رادفر در چهارمين جلسه كارگروه تخصصي فرهنگي و اجتماعي استان آذربايجان‌غربي كه با حضور اعضاي اين كارگروه در سالن كنفرانس استانداري برگزار شد، بر لزوم تعريف و رعايت پيوست فرهنگي پروژه‌ها و طرح هاي اجرايي و عمراني استان تاكيد كرد.
وي ادامه داد: رعايت الزامات و پيوست فرهنگي در يك طرح به جهت اين است كه پروژه ها با كمترين آثار و آسيب هاي فرهنگي اجرا شوند.
معاون استاندار در بخش ديگري از سخنان خود ضمن تاكيد بر ضرورت تقويت و ترويج فرهنگ اسلامي- ايراني در جامعه و عمل به منويات مقام معظم رهبري در اين زمينه گفت: ترويج و تقويت سبك زندگي اسلامي-ايراني مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب در حقيقت راهبردي اساسي براي مقابله با هجمه هاي فرهنگي غرب است.
پيگيري آخرين وضعيت اجرايي پروژه احداث موزه اي منطقه اي آذربايجان در اروميه از ديگر موارد مورد تاكيد معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي در اين جلسه بود.
وی تصریح کرد: در ردیف بودجه سال 94 باید به پروژه‌های فرهنگی مثل موزه بزرگ منطقه آذربایجان که قرار است در محل شیخ‌تپه ارومیه ایجاد شود در نظر گرفته شود.
جليل جباري مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با بيان اين مطلب كه فرهنگ به مثابه  شناسنامه يك ملت بوده  و هويت فرهنگي به عنوان سند تاريخي تلاش ها و خلاقيت هاي گذشتگان ماست، اظهار داشت: مي توان اين هويت فرهنگي  را در تاريخ و گذشته نياكان، آيين ها، مراسم، باورها، اعتقادات، زبان،دين، اسطوره ها، ادبيات شفاهي و در يك كلام فرهنگ بشري اعم از مادي و معنوي مشاهده كرد.
جباري توسعه فرهنگي را در بعد ايستايي توزيع عادلانه امكانات و فرصت هاي فرهنگي براي شهريان و روستائيان تعريف كرد و افزود:  توسعه فرهنگي در بعد پويايي نيز معطوف به ايجاد تغير و تحول در عناصر فرهنگ به منظور انطباق آن با شرايط زماني و مكاني و در نتيجه پاسخگويي به نيازهاي زمانه است.
وي توسعه فرهنگي را نيازمند برنامه ريزي و  سياست گذاري هاي فرهنگي و پژوهش هاي ژرف و تطبيقي  دانست.
او در ادامه اعلام كرد:  حفاظت و احياي بافت هاي تاريخي و تعريف كاربري هاي جديد و منطبق با نياز جامعه و تسهيل تغير كاربري و ارائه مشوق هاي لازم براي مالكين آنها مي تواند در حوزه ميراث فرهنگي به توسعه شهري با رويكرد فرهنگ اسلامي- ايراني منجر شود.
جباري تشويق بر افزايش مشاركت مردم در  امر احياي آثار تاريخي و ترويج سرمايه گذاري هاي كوچك در اين راستا را از ديگر برنامه هاي توسعه شهري با رويكرد فرهنگ اسلامي- ايراني دانست.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: حفاظت، مرمت و رونق بخشي بازار تاريخي اروميه، احياي مسجد جامع شهر و مساجد محلات ، بازگرداني نام هاي قديمي محلات ، احياي دانه هاي ارزشمند تاريخي داراي مالكيت خصوصي يا دولتي از مواردي است كه موجب دميدن روح و حضور انسان در كالبد و در نهايت احياي فرهنگ مي شود.
كليات محور فرهنگي- تاريخي شهر اروميه و لزوم بازتعريف  بافت تاريخي فرهنگي شهر و  ارائه راهكارهاي عملي براي احياي آن از جمله پيشنهادات اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در اين جلسه بود كه مورد تصويب حاضرين قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1393101412